Deň zdravej výživy | Vstúp do perníkovej chalúpky!

Myslím si, že na internet zakvačím inzerát: Kto si so mnou vymení svoj život?
Zháňam niekoho, kto si za mňa oddre tri písomky a labák (ako ja včera). Dnes by to už mal mať o niečo ľahšie, keďže by ho čakali iba dve- tak, ako to bude v piatok. Možno by si aspoň cez víkend mohol uvedomiť: Ach, za chvíľu sú tu prázdniny!
Ale nie. Pretože bude mať dosť práce nad vytváraním projektu a sedením nad španielskymi učebnicami, ak chcem tento rok absolvovať biolu. A potom nech mi hovoria, že študenti majú ľahký život. Myslím, že ten, kto mi to povie nabudúce, sa domov viac nedostaví....

Ale, aby som sa dostala aj k tomu, čo som pôvodne chcela, musím vám položiť jednoduchú otázku: Vedeli ste, že zajtra (presnejšie 16.októbra) je Deň zdravej výživy?
(Pochopiteľne čakám zápornú odpoveď, ale aj peklo hádam občas zamrzne....) 



Mrzí ma, že sa tu takto sťažujem, ale už viac ako týždeň nepoznám, čo to znamená mať čas sám pre seba. Pripadám si, ako upír. Posledné dni mi úplne prehádzali denný režim. V noci ležím na posteli obklopená knihami, trochu zdriemnem a vyrážam do školy. Vraciam sa okolo tretej a som rada, keď sa mi podarí odšuchtať do postele a zaspať. Ešteže keď ráno vychádzam, je tma. Určite by som na svetle zhorela....

Jediný spôsob, ako si uchovať zdravie, je jesť, čo nechceš, piť, čo nemáš rád a robiť, čo sa ti nepáči. (Mark Twain)

K tomuto dňu som sa tu už párkrát zmienila. Napríklad minulom článok Odlišných názorov: Obezita-alebo sa tá váha zbláznila? Alebo môžete skúsiť Revolúcia v kráse- Photoshop by Adobe. Aj tento rok naša škola po celý týždeň robila rôzne aktivity. Najprv sme mali rôzne prednášky. Prvú od záchranárov, ktorý nám ukazovali kroky pri prvej pomoci. (Čo pre mňa nebola dvakrát veľká výhra, pretože, ako náhle sa začne hovoriť o krvácaní, bojím sa, že za chvíľu dostanú ukážku oživovania nie len na figuríne...)
Previezli nás v sanitke, ponosili na nosítkach- to bolo veľmi fajn. (Možno som úchyl, ale o tej jazde som vždy snívala.) Okrem toho sme mali niekoľko diskusií o zdravej výžive, alkohole, drogách a cigaretách ( čítajte: Fajčenie? Ja hovorím nie...)
Vo štvrtok k nám prišli ľudia z nejak organizácie podporujúca zdravý životný štýl a ukazovali nám, ako si vyrobiť zdravé a prírodné sladkosti.
(čítajte: Šaty zo sladkostí- Originalita alebo nevkus? Skúste zapojiť svoju fantáziu- článok sa pripravuje)

Choroba je darom nebies, človek sa totiž dozvie, ako zle so svojím telom hospodáril.(Anatole France)

Povedal by som, že ja som taký zlatý stred. Nesnažím sa jesť nejako prehnane zdravo, ale zase ani celé hodiny nevysedávam v McDonalde. Dnes sú už rôzne výskumy, ktoré vám povedia, že človek, čo sa stravuje pravidelne a zdravo, je vo svojom živote šťastnejší, má viac energie a optimizmu.
Nebudem to teraz zastávať, ani to nijak napádať, ale poviem vám, že keď siahla do tašky a vybrala odtiaľ hnusnú zelenú tekutinu (čo vraj mal byť kokteil z rias) a povedala: "Tu máš. Napi sa!" - dostala som ohromnú chuť jej povedať, že radšej zomriem v tridsať päťke, ale toho sa nedotknem....
Sú veci, ktoré skrátka považujem za prehnané. Ja netvrdím, že nie je dôležité jesť zdravo. Ale niektorí ľudia by sa, podľa môjho názoru, mali pre zmenu krotiť.
Kto chcel, dostal aj komplet zdravotnú prehliadku, kde vám na konci odborník predpísal kvázi "diétu" a nejaký ten plán zaujímavých cvikov.
V rámci celého týždňa sme sa mali pokúsiť znížiť príjem sladkostí. A v piatok sme to celé zakončili "jesennou výzdobou." My sme to poňali trochu viac v Halloweenskom štýle. Tu vám dávam nami zhotovené výtvory. Mrzí ma, že sú v takej kvalite, akej sú. Je to fotené len mobilom.
Vedieť, že to bude vypadať takto, prepašujem do školy aj foťák.

"Kytica hrôzy"- náš malý Halloween lesík

A malý strašiak,ktorý ho bude chrániť...

Prechádzaka po lese...

Naša škola
Prváci sa snažili zobraziť naše pavilóny. Tvrdili, že tam pôvodne boli aj učitelia, ale tí sa nakoniec rozpadli :D

Na posed u jazierku

Duch lesa
Tak takto vypadal náš strašiak po úplnom dokončení
Honosná večera

Listový Einstein

Pozor na čarodejnice!
Tie dve postavičky sú strašne zlaté

Manželský zväzok

Ruže z lístia

Páčili sa ti naše výtvory? Ktorý najviac/najmenej? Robievate / alebo ste robili / niečo podobné?
Prispievaš stravou nejako k svojmu zdraviu?Myslíš, že je dôležité viesť mládež k zdravej výžive?
Nebudem klamať. V poslednej dobe to tu pustne a ja s tým nemôžem veľa zrobiť. Možno to ešte nejakú chvíľu potrvá, možno sa všetko vráti do starých koľají. Teraz nemôžem nič sľúbiť. Ako vždy prosím zanechajte svoj komentár alebo 1+. Teším sa na vaše názory a hádam tu vznikne aj nejaká pekná diskusia. Hádam ste si článok užili a teším sa na naše budúce stretnutie. Do tej doby. Papa!

Vaša priateľka Viallen

Menovky: , ,