Milujem nenávidenú Lilith

Bez svetla niet temnoty. Život nemôže existovať bez smrti. A lásku by sme necítili, ak sa nás aspoň raz nedotkne nenávisť. Všetci sme vo svojej podstate zlí, lakomí, úzkoprsí. Ale nie každý sa taký stal dobrovoľne...

Čierna luna.....Matka všetkých démonov...To najhoršie z každého z nás....Temná stránka, ktorú sa všetci snažíme tak veľmi skrývať...Tenká čiara medzi životom a smrťou. Áno, naša stará "dobrá"  Lilith je opäť tu a je rozhodnutá zveriť vám ďalšie zo svojich temných tajomstiev života. Tešte sa!
Viac v celom článku

Najprv mi dovoľte menšie upozornenie: Článok sa nemusí zakladať na pravde. Je to sumár všetkého, čo som doteraz čítala. Ale v mojom podaní! Lilith je jedna z mnohých konšpiračných teórií. Mýtusov. A preto je možné, že nejaké informácie budete poznať inak. Nechcela som nikoho uraziť, ovplyvňovať, len zaujať. A hlboko zakorenení katolíci-tomuto článku sa radšej vyhnite.

Niečo málo k úvodu.
Magicforever si vždy spĺňa svoje sľuby. Čo najskôr som sa prehrabala archívom a pekne vytiahla vtedy tak dlho očakávaný článok- pokračovanie o Lilith. Myslím, že minule som ju vykreslila veľmi pekne. Tak čo? Aký je zatiaľ váš pohľad na ňu? Ako som spomínala, budeme pokračovať v legende o Raji a prvých ľuďoch Adamovi, Eve a Lilith. Okrem toho som jednu malú zaujímavosť. Prečo je Lilith nazývaná aj Čierna luna...
(Kto nečítal, odporúčam si pozrieť prvý diel Lilith-Matka démonov)

Neblahý osud

Záhrada Eden sa pre Lilith zdá už iba krásnym snom. Ako som už raz spomínala, po tom čo Lilith ušla z Raju, Adam uprosil Boha, aby mu ju vrátil, a tak za ňou vyslal troch Anjelov. Ani jeden z nich, ju však nedokázal priviesť naspäť. Radšej ostala sama na Zemi, akoby mala trpieť v Raji. Nedokázala prijať predstavu, že by sa z nej mala stať úbohá žena "v domácnosti" , len rodičkou detí, pre stvorenie nového sveta, ako otrokyňa svojho manžela Adama- a tak sa aj zo svojim žiaľom a hanbou usadila okolo Červeného mora.
Ako blúdila po krajine, začali ju obklopovať temný duchovia. Až sa spoznala s niekým, kto stál tiež na odvrátenej strane zrkadla- samotným Anjelom smrti- Samaelom , ktorého Lilith prijala za svojho nového manžela. Splodila neľudské deti, diabolské stvorenia, ktoré boli pozdejšie sa nazývané Démonmi. 
Medzitým sa Anjeli vrátili k Bohu a oznámili mu strašné zvesti o jeho prvom výtvore ženy. Jeho milá Lilith sa dobrovoľne oddelila od Boha, zanevrela na svoj domov a radšej ostala žiť na Zemi, kde sa nemusela podriaďovať svojmu manželovi.
Boh sa rozzúril a zoslal na ňu trest, pre ktorý denne muselo zomrieť až sto jej detí. Niet divu, že začala nenávidieť Adama a jeho novú ženu Evu. Vo svojom zúfalstve a hneve sa rozhodla pomstiť. Veď ani po tom, čo odišla od neho, obetovala svoj domov, musela kvôli nemu stále trpieť. A viete ako sa vraví, oko za oko, zub za zub. Preto si k sebe brala novorodeniatka - dcéry a synov Eviných, aby pomstila svoje mŕtve deti. Od ľudí preto aj dostala pomenovanie:  
Požieračka detí
U detí sa o prejavovala takzvaným syndrómom mačacieho dychu. U chlapcov to hrozilo v prvých ôsmych dňoch života a u dievčatách dvanástich dňoch...Dnes sa ale vie, že je to o niečo dlhšie až okolo siedmych týždňov. Ak som to pochopila správne pri tomto syndróme dochádza k smrti, bez akejkoľvek známej príčiny. Spomalí sa dýchanie, telíčko začne chladnúť a zlyhajú dôležité životné funkcie. Doslova to vypadá, akoby dieťa stratilo vôľu žiť. Dochádza k tomu však veľmi zriedkavo.

Had pod stromom
Pozdejšie sa vracia do záhrady Eden, vybaviť si vlastné účty. V podobe plaziaceho sa hada vábi Evu k hriechu, ktorá nakoniec podľahne. Obaja sú nakoniec vyhnaný z raja a Lilith má to, čo chcela. Podľa rabínskych textov je Adam naštvaný a opúšťa svoju hriešnu manželku, pre ktorú už nikdy neokúsi krásu Raju, keď v tom je zrazu obkľúčený stvorami prezývajúce sa Lilith. Jej postava, bohužiaľ nie je vykreslená v dobrom ani v Astrológií , kde ju môžete poznať ako Čierna luna.

Odvrátená strana mesiaca

Obežná dráha Zeme obsahuje jeden veľmi zaujímavý bod- ohnisko, ktorému sa hovorí Čierna luna, čiže Lilith. Nie je to žiadne konkrétne teleso, poloha tohto miesta je však presne vypočítaná a má v astrológií dôležitý význam. Ak viete čítať medzi riadkami, mala by vám spojitosť medzi Lilith a Čiernou lunou okamžite naskočiť. Jedná sa totiž o odvrátenú stránku človeka. Jeho pudy a sexualitu.

Nuž, tak to by bolo k článku všetku. Dúfam, že som vás dokázala aspoň trochu zaujať. Teším sa na vašu ďalšiu návštevu, ale zatiaľ sa s vami lúčim. Týždeň len začína, užite si ho! Papa :)
Magicforever..... :)

Menovky: ,